Un record mondial a fost doborât la Oradea. În parcarea ERA, echipa "D’ale porcului" a făcut cel mai lung caltaboş din lume, de 208,2 metri, duminică, în cadrul festivalului cu acelaşi nume.

Şeful echipei a fost Ioan Covaci, care a coordonat atent atât prepararea efectivă a caltaboşului, cât şi umplerea şi întinderea lui pe mese, astfel încât să nu se rupă. Potrivit acestuia, s-au folosit 42 kilograme orez, carne şi ficat de porc, două kilograme de piper, două kilograme de cimbru, 1,5 kilograme de ienibahar şi 5 kilograme de sare. Amestecul astfel rezultat a umplut un caltaboş mai lung cu peste 20 de metri decât precedentul caltaboş record. Acesta a fost făcut în Burgos, spania, şi a avut 187,2 metri.

După ce a fost măsurat, astfel încât să datele să ajungă la Guinness World Records, caltaboşul a fost tăiat în bucăţi lungi de un metru şi vândut doritorilor.