Spectacolul folcloric care a avut loc sâmbătă în Piaţa Unirii, dedicat Zilei Naţionale, a cuprins şi un moment inedit. Artista Georgiana Silaghi a cântat, în faţa orădenilor, îmbrăcată într-o rochie de mireasă anume realizată pentru această zi, cu motive tradiţionale româneşti.

Creaţia îi aparţine designerului vestimentar Rebeca Cotrău (foto jos), care a dorit să celebreze Centenarul Marii Uniri prin "Rochia Centenar". "Am vrut să las ceva României şi Oradiei, oraşul în care m-am născut. De la bunica mea am pasiunea pentru tradiţie şi am vrut să las moştenire o parte din munca pe care o făceau bunicile noastre. Îmi pare rău că nu mai este pusă în valoare cum ar trebui acea muncă", a mărturisit Rebeca BIHOREANULUI.

Ajutată de două prietene, designerul a lucrat două săptămâni la realizarea rochiei, care are şi un brâu cu motivul "Hora Unirii". "Am folosit 100 de metri de material: tul în partea de jos, iar partea de sus este din in. Cusăturile sunt tradiţionale din zona Sibiului, iar brâul are Hora Unirii", a explicat designerul.

Rebeca vrea să doneze rochia Muzeului Ţării Crişurilor. "Dacă nu va fi acceptată, va rămâne pe vecie în atelierul meu", a spus orădeanca.

Atât creaţia vestimentară, cât şi interpretarea solistei Georgiana Silaghi au fost aplaudate de orădenii strânşi în faţa scenei. De asemenea, mai mulţi orădeni au vrut să se pozeze cu artista îmbrăcată în Rochia Centenar.

Rebeca Cotrău şi Georgiana Silaghi