Cel mai recent album al bluesman-ului orădean AG Weinberger, "ReBorn" a înregistrat o prezenţă constantă de peste 6 luni în top Blues/Rock al Roots Music Report, considerat cel mai important top muzical independent la nivel mondial.

Astfel, artistul devansează artişti de renume internaţional, ce au în spate echipe numeroase şi case de producţie influente în ecosistemul muzical, înregistrând o performanţă unică la nivelul Europei Centrale şi de Est.

De asemenea, Weinberger a câştigat trofeul pentru "Albumul anului" în cadrul Galei Premiilor de Jazz – Premiile Muzza 2019.

Potrivit unui comunicat de presă al reprezentanţilor artistului, albumul "ReBorn" a fost înregistrat la Budapesta alături de Cseke Gabor – clape, Pusztai Csaba – tobe, Viktor Hars – bass, Voga Viktoria şi Pusztai Kabelacs Rita – backing vocals, şi avându-l invitat pe legendarul Bob Margolin (fost chitarist al lui Muddy Waters). "ReBorn" se bucură de aprecierea melomanilor nu doar din SUA, ci şi din Europa şi chiar îndepărtata Australie, însumând un ansamblu de caracteristici şi discursuri muzicale, care ne conduce în lumea unică a artistului.

"Prin această lucrare, AG atinge o stare de maturitate şi relaxare, atât de necesară pentru a-şi asigura continuitatea prezenţei sale în rândul celor de nivel internaţional", se arată în comunicat. Muzici noi, livrare excelentă, producţie de talie mondială...

Cele 12 piese depăşesc cu mult obişnuitele clişee ale genului blues, iar armoniile şi ritmurile neobişnuite conferă prospeţime limbajului mixt muzical. Pe albumul "ReBorn", melomanii pot asculta de la shuffle până la big easy second line, de la pop blues până la baladă country sau jazz.

Considerat de către legendarul B. B. King "un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă", AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat în 2011 cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.

"ReBorn" este disponibil pe platformele de streaming precum Spotify, Deezer, iTunes, Tidal sau Zonga.