Ce-i mai trebuie unui fecior harnic, credincios, cu stare şi la locul lui? O mândră pe măsură!

Un tânăr bihorean nu vrea să lase găsirea jumătăţii la voia întâmplării, aşa că s-a înscris la emisiunea "Gospodar fără pereche" de la PRO TV. Din prima, Sergiu Pop, de 26 de ani, a făcut impresie, arătând că este un agricultor priceput şi, pe deasupra, că ştie cânta pricesne, ca în fiecare duminică, la biserica din sat…

Gospodarii sunt hit!

Anul trecut, PRO TV a lansat o nouă emisiune reality-tv, "Gospodar fără pereche". în cadrul căreia mai mulţi fermieri, preocupaţi în mod obişnuit de recolte, îşi caută consoarte. Acestea nu doar că trebuie să fie frumuşele, ci să le şi placă viaţa la ţară. Primul sezon al emisiunii a fost un succes, lăsându-se chiar şi cu o nuntă între un oier din judeţul Hunedoara şi o concurentă. Show-ul este prezentat de Anamaria Prodan Reghecampf, cunoscută ca fiind impresar de fotbal, dar căreia i se spune mai nou "Ana, peţitoarea", lesne de înţeles de ce.

Sezonul al doilea al emisiunii a debutat pe 24 mai, devenind imediat un hit. "Gospodar fără pereche" a fost lider de audienţă pe toate categoriile de public, iar la un moment dat 1,8 milioane de români urmăreau primul episod al noului sezon. Pe parcursul acestuia, telespectatorii au făcut cunoştinţă cu 13 oameni muncitori - ciobani, crescători de animale, legumicultori - care îşi caută dragostea şi care au făcut un apel către mândruţele interesate să-i caute, înscriindu-se în emisiune.

Mândria satului

După ce în sezonul trecut un alt bihorean, Vasile Nichita, în vârstă de 49 de ani, din Cihei, şi-a căutat perechea la PRO TV, de data aceasta îşi încearcă norocul un agricultor mai tânăr: Sergiu Pop, 26 de ani, din Mihai Bravu, comuna Roşiori.

Harnic şi implicat, Sergiu e prezentat ca fiind "cel mai iscusit grădinar" din partea aceasta de ţară. Familia sa are un hectar de teren plin cu sere pentru legume şi încă 58 de arii unde cultivă varză de toamnă. "Am cele mai multe solarii din sat şi sunt mândru de asta. Înseamnă că munca a fost cu folos", se laudă tânărul, adăugând că are şi un teren semănat cu rapiţă, din care se poate face ulei, plus unul cu lucernă pentru animale. Tot ce ştie despre plante şi legume, Sergiu a învăţat de la părinţi, care la rându-le ştiu de la părinţii lor. Deci, atenţie, domnişoarele interesate trebuie să ştie că tânărul nu vrea să rupă tradiţia!

Cantor înnăscut

Deşi e încă destul de tânăr, Sergiu s-a înscris la "Gospodar fără pereche" pentru a-şi găsi dragostea, ba chiar se gândeşte la căsătorie. "Până acum n-am vrut să mă însor. Nu am vrut pentru că n-a fost nici vârsta optimă. Am vrut prima dată să reuşesc o afacere, să pot să mă pun pe picioare, să pot să întreţin o familie", spune el.

Părinţii, filmaţi într-un tablou de familie cu leveşea pe masă, îl sfătuiesc să aleagă cu grijă: fata să fie musai harnică! "Amu’, pe tractoarele astea moderne, sunt şi fete care pot să le conducă", i-a sugerat hâtru tatăl, care mai speră că viitoarea noră îl va ajuta să meargă cu legume la piaţă.

Tânărul gospodar mai are şi alte calităţi: de patru ani cântă la slujbe în biserica din sat. Ca s-o demonstreze şi în faţa posibilelor candidate la inima lui, Sergiu a cântat o priceasnă pe câmp, în faţa camerelor. Nu a făcut cursuri de canto, dar i-a plăcut la biserică şi, cu calităţi vocale înnăscute, a prins din mers.

"Nu mulgem cu mâna"

Mai molcom decât alţi concurenţi, că aşa-i stă bine unui bihorean, Sergiu Pop le îndeamnă pe domnişoarele care îl plac să se înscrie în emisiunea "Gospodar fără pereche". Agricultorul vrea ca ele să ştie că, pe terenurile familiei sale, vor găsi iepuraşi şi căprioare, iar de dimineaţă vor primi flori de rapiţă. Romantic, nu glumă! Omul are gânduri serioase. "Vreau să am cu cine să mă sfătuiesc. Să am cu cine să mă cert şi să am şi cu cine să mă împac", spune el bătrâneşte, de data asta fără prea mult romantism. Mai sunt şi alte veşti bune pentru fetele care-l plac: vacile nu trebuie mulse cu mâna! "Fetelor, ne şi distrăm, şi muncim. Vacile nu le mulgem cu mâna, avem mulgătoare. Deci, avem toate condiţiile", s-a lăudat bihoreanul în emisiune, asigurându-se că orăşencele nu se vor speria de viaţa la ţară.

În această perioadă, PRO TV primeşte înscrieri de la doritoare pentru toţi cei 13 gospodari din sezonul acesta, cel de-al doilea episod urmând să fie filmat ulterior. Aşadar, câte domnişoare au fost cucerite de gospodarul-cantor din Bihor se va afla abia în episodul următor…