Orădeanul Emil Rengle a câştigat, vineri seară, finala concursului Românii au talent 2018, de la Pro TV.  Publicul a decis, iar în urma voturilor Emil Rengle este cel care pleacă acasă cu suma de 120.000 de euro. 

Dansatorul s-a făcut remarcat încă de la prima sa apariţie în cadrul emisiunii, dansând pe tocuri şi aducând un show incendiar în faţa publicului şi a juriului.

Vineri seară, el a dansat din nou pe tocuri şi pe deasupra legat la ochi, ceea ce i-a atras atât aprecierile juriului, cât mai ales ale telespectatorilor. 

Vezi mai jos momentul Rengle!

"Nu am văzut în viaţa mea pe cineva care să danseze atât de bine", a spus Andra.

"Dincolo de manifestul excepţional pus în scenă de tine, cred că am asistat la cel mai spectaculos moment dintre toate finalele din cele 8 sezoane de până acum. Iar asta nu poate avea decât o singură explicaţie: eşti un dansator peste măsură de talentat", a spus Andi Moisescu.

De altfel, Rengle a câştigat şi Premiul pentru Originalitate al emisiunii, în valoare de 10.000 de euro.

Vezi mai jos momentul desemnării câștigătorilor!

Orădeanul Emil Rengle este cunoscut drept "coregraful vedetelor", lucrând de-a lungul timpului cu artişti precum Alex Velea, Antonia, Inna, Loredana Groza, Dj Andi, Fly Project, Marius Moga, Alexandra Stan, Anda Adam şi Corina. De asemenea, el a avut mai multe proiecte şi în alte ţări, lucrând inclusiv cu coregrafa lui Beyonce, Sheryl Murakami.

Totodată, Emil Rengle a fost și coregraful principal al unei alte emisiuni de la ProTV, Vocea României. El este şi cântăreţ.

La începutul acestui an, Rengle a făcut o mărturisire fără perdea şi fără precedent pentru lumea artistică din România, spunând că este bisexual. De altfel, inclusiv prin dansul de vineri seară, acesta a făcut aluzie la dezvăluire, ca un manifest, îndemnând la toleranţă.

Este pentru prima oară când "Românii au talent" a fost câştigat de un moment de dans.