Înainte cu o zi de protestul #șîeu - „România vrea autostradă”, a fost lansat imnul inițiativei, de către Trupa 9 & Vikloth.

Clipul începe cu Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului, aşezat pe o bordură: "Te-ai săturat? Şi eu. Fii tu!", spune suceveanul. Pe lângă el, în clip mai apar și alte persoane publice, printre care jurnalişti sau fotbalişti cunoscuţi cum ar fi Dorin Goian, care militează pentru construcţia de autostrăzi în România.

"Şî eu vreau autostrăzi pentru noi şi copii noştri!", arată unul dintre versurile piesei. Melodia vorbește despre românii nevoiți să străbată toate satele pentru a ajunge dintr-un capăt în altul al ţării, insistând asupra timpului pierdut în trafic.

De asemenea clipul pomenește și despre promisiunile politicienilor, care au cheltuit o mulţime de bani pe studii de fezabilitate şi pe proiecte care nu s-au concretizat. 

După cum se știe, protestul #șîeu - România vrea autostradă va avea loc vineri, 15 martie, când, începând cu ora 15, timp de 15 minute angajaţii omului de afaceri Ştefan Mandachi îşi vor întrerupe activitatea. În acele momente, omul de afaceri va inaugura în mod simbolic singurul metru de autostradă, situat între Voroneț și Putna, realizat în 7 ore de către 17 oameni, ceea ce la costat pe Mandachi 4.500 de euro.

În ultimele zile protestul a luat amploare, iar fime precum Jysk sau compania Premium Part, condusă de orădeanul Daniel Costaş. De asemenea la protest s-au alăturat și primării de municipii sau chiar sate.