O actriță de 31 de ani din Republica Moldova a fost ucisă cu sânge rece de propriul ei soț, care s-a aruncat apoi de la etajul șapte al apartamentului pe care cei doi îl împărțeau în Chișinău.

Anastasia Cecati devenise mamă în urmă cu doar trei săptămâni și era cunoscută inclusiv publicului din România, pentru apariția sa, episodică, în serialul „Las Fierbinți”.

Anastasia Cecati și-a început cariera în modelling încă de la vârsta de 16 ani. Ea a apărut pe coperta unor reviste celebre precum GQ, Playboy sau Maxim, dar și în videoclipul DJ-ului Basshunter, pentru piesa „Crash and Burn”.

Tânăra a petrecut o scurtă perioadă de timp și în București, unde a apărut în mai multe producții locale de televiziune. Ulterior, ea s-a mutat în Dubai, unde și-a lansat o colecție de rochii de seară, lucra la mai multe proiecte televizate și pregătea și lansarea unui album.

Duminică seară, poliția a fost chemată la clădirea din Chișinău în care locuia Anastasia Cecati, după ce un trupul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de 34 de ani a fost găsit pe asfalt. Polițiști aveau să descopere în apartament și trupul tinerei actrițe, cu răni în zona gâtului, iar în altă încăpere, bebelușul acesteia, în vârstă de doar trei săptămâni.

Se pare că cei doi se certaseră, legat de faptul că bărbatul mai avea o familie în întreținere.

"Bărbatul mai avea și altă familie în întreținere, iar astăzi a venit la respectiva familie. Aceștia ar fi avut discuții contradictorii și s-ar fi certat şi bărbatul i-ar fi aplicat o lovitură cu cuţitul în jurul gâtului", a spus Vlad Burac, șeful serviciului de presă al Poliţiei naţionale.

Anastasia Cecati era căsătorită din vara anului trecut cu Alexei Mitachi, care era de profesie medic stomatolog, şi aveau copilul împreună.

Alexei Mitachi a  mai fost  căsătorit cu Elena, o femeie pe care a iubit-o foarte mult după cum spun colegii lui de facultate. ”Soția lui era diferită la temperament. Era posesivă și foarte geloasă. Practic, din acest motiv, el s-a îndepărtat de noi. Nu venea la petrecerile, întâlnirile noastre, nici la serile de gală. Dacă venea, venea doar cu ea. Încă de pe băncile facultății avea planuri foarte mari în stomatologie, pe care – o bună parte – și le-a realizat ulterior”. 

Au divorțat anul trecut, cam în aceeași perioadă. „Probabil gelozia și posesivitatea Elenei l-a ajuns la os”, opinează colegii. Cu prima soție are o fetiță de patru anișori.