Adrian Mutu va juca meciul de retragere, anul viitor, la Cluj-Napoca, în cadrul Sports Festival 2020. Până acum și-au confirmat prezența la meci doi foşti jucători emblematici din Italia, Francesco Totti şi Andrea Pirlo, precum și Mirel Rădoi, antrenorul Naţionalei U21 a României. 

Anunţul a fost făcut marţi, la Cluj-Napoca, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi Adrian Mutu.

Sports Festival, ce se va desfăşura în perioada 11-14 iunie 2020, se află la a treia ediţie şi va aduce în prim plan un meci de gală între foştii fotbalişti cu renume ai echipei naţionale a României (Team Romania) şi o echipă în care vor juca mai multe nume de legendă din perioada de glorie a lui Adrian Mutu (World Stars). 

La eveniment ar putea participa şi Zlatan Ibrahimovic, care în prezent joacă la LA Galaxy. "Discut şi cu el, Ibra este încă în activitate, în SUA, să vedem dacă are posibilitatea să vină. Aşteptăm o confirmare cât mai rapidă", a precizat Mutu. 

Meciul demonstrativ va avea loc în data de 13 iunie 2020. Până acum numele anunţate au fost Andrea Pirlo şi Francesco Totti, care vor face parte din World Stars şi Mirel Rădoi care va juca în Team Romania. Meciul se va disputa la Cluj Arena, iar biletele, în număr de 6.000, pot fi deja achiziţionate. Preţurile sunt cuprinse între 25 şi 150 de lei.

"Am mai avut alte oferte de a face acest meci de retragere. Vrem să le oferim tinerilor şi copiilor posibilitatea de a-i cunoaşte mai de aproape pe aceşti mari jucători. Vor fi pe teren naţionala României în care a jucat Adrian Mutu şi prietenii lui Adrian Mutu, foştii mei colegi de la echipe şi jucători împotriva cărora am jucat, unii dintre ei aflaţi încă în activitate. Mi-e dor de echipa naţională şi mi-e dor să joc fotbal", a declarat Mutu.

În cadrul Sports Festival 2020 va mai fi organizat şi un meci de tenis, unde şi-a anunţat participarea Simona Halep. 

În vârstă de 40 de ani, Mutu, care are 77 de selecţii la naţională şi 35 de goluri marcate, s-a retras din cariera de fotbalist în 2016. El a evoluat la echipe ca FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Fiorentina, Chelsea, Juventus, Cesena, Ajaccio şi Petrolul. După retragere, Mutu a optat pentru o carieră de antrenor, el pregătind acum echipa de tineret a clubului Al Wahda din Emiratele Arabe Unite.