O grădină zoologică din Cairo, International Municipal Park, este acuzată că încearcă să-și păcălească vizitatorii cu trucuri ieftine. 

Mahmoud Sarhan, un student care a vizitat recent grădina zoologică, a postat o fotografie cu o "zebră" care arăta ca un măgar pictat. "De la prima vedere mi-am dat seama că nu e o zebră”, a spus studentul. 

De altfel, imaginile au devenit virale și pentru că, din cauza căldurii, părea că vopseaua de pe măgar se topește.

Un veterinar contactat de un grup de ştiri local a spus că botul unei zebre este negru, în timp ce dungile sale sunt mai coerente şi mai paralele. 

Deşi mai mulţi specialişti au confirmat că animalele din fotografie sunt de fapt măgari, când a fost contactat de postul local de radio, directorul grădinii zoologice a insistat că animalul nu este o păcăleală. 

Nu este prima dată când o grădină zoologică a fost acuzată că încearcă să păcălească publicul. O altă grădină zoologică din Gaza a expus animalele împăiate în 2012 din cauza lipsei de animale.

În 2013, o grădină zoologică chineză din provincia Henan a încercat să treacă un câine masiv tibetan drept un leu african.