O balenă gestantă a fost descoperită moartă, pe o plajă din Sardinia, iar specialiştii spun că mamiferul a fost ucis de poluare, deoarece în stomacul ei au găsit 22 kilograme de plastic.

Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului din Italia, Sergio Costa, şi de un ONG specializat în protejarea vieţii marine.

Când cercetătorii de la Universitatea din Padova au ajuns la faţa locului, au tăiat pântecul mamiferului şi au descoperit faptul că balena era gestantă, dar că aceasta nu-şi putea hrăni fătul din cauza cantităţii de platic pe care o înghiţise.

În stomac au fost găsite, pe lângă făt, bucăţi de plastic, plase de pescuit, prelate, pungi negre şi chiar un sac de detergent. Un incident similar s-a petrecut în luna martie şi în Filipine, unde a murit o balenă tânără care avea în burtă 40 kilograme de deşeuri din plastic.

"Războiul împotriva plasticului de unică folosinţă a început!", a spus în acest context ministrul Costa, care a salutat şi recenta aprobare a Parlamentului European a legii ce interzice mai multe produse de plastic de unică folosinţă, până în anul 2021.