Jandarmeria Bucureşti a prezentat, marţi, pe Facebook portretul unui jandarm despre care au spus că "e genul de om după care se dau în vânt femeile şi bărbaţii". Militarul portretizat este Sebastian Tatu, un locotenent-colonel al Jandarmeriei în vârstă de 37 de ani.

În postare se subliniază cu majuscule că bărbatul este "NECĂSĂTORIT" şi "cu un corp perfect tonifiat, de zici că a luat creditul Prima Casă şi l-a investit într-o sală de forţă". Tot despre el ni se spune că după el se uită atât bărbaţii cât şi femeile. 

Din postare internauţii mai află că acesta a fost în Congo, unde a îndeplinit funcţia de gardă de corp pentru un doctor. "Adrenalina creşte când ne povesteşte că, de nenumărate ori, l-a escortat pe un laureat al Premiului Nobel pentru Pace, pe doctorul Mukwege, un erou al locului", se arată în postare. De asemenea, el a efectuat misiuni internaţionale în Uganda, Egipt, India şi Senegal sub egida O.N.U.

Despre Tatu reprezentanţii Jandarmeriei mai spun şi că tot în Congo şi-a lăsat barbă pentru că muştele depuneau acolo ouă în rănile deschise. "Între noi fie vorba, asta l-a făcut şi mai chipeş, fapt atestat chiar de iubita lui actuală", a continuat descrierea.

Portretul bărbatului se încheie cu rezumatul unei întâmplări prin care a trecut Tatu în timp ce se afla într-o misiune. "Să vă povestim cum a fost la un pas să fie linşat cu macete de către localnici, din cauza unui accident rutier uşor, de care nici măcar nu era vinovat?Ar fi prea mult pentru inimile civile ale cititorilor. Vă promitem, însă, că vă vom oferi ocazia să-l cunoaşteţi pe viu pe Sebi. Pe viu, aşa cum a scăpat el după ataţia ani de stat în război... Va urma!", a fost finalul portretului. 

Postarea a fost luată în râs de majoritatea internauţilor. "Pentru activitate jos pălăria!.. dar ii căutati soţie sau a pierdut un pariu cu adminul paginii?" a scris o femeie. "V-aţi transformat în agenţie matrimoniala mai nou?" a ironizat un alt internaut descrierea jandarmului.

După cum mai notează sursa citată, instituţia se află în plin porces de spălare a imaginii, după evenimentele din 10 august 2018, când zeci de jandarmi au rănit oamenii care protestau în Piaţa Victoriei. 

În iarnă un alt clip promovat de Jandarmerie cu ocazia zilei de naştere a lui Mihai Eminescu a fost ironizat de internauţi. Atunci, a fost promovată o femeie jandarm cântă melodia "Eminescu" interpretată Doina şi Ion Aldea Teodorovici.

Citeşte postarea întreagă a Jandarmeriei Bucureşti: