O româncă și un italian s-au căsătorit pe 20 iulie în spatele gratiilor, în penitenciarul Coroneo din Trieste. Cei doi s-au cunoscut în urmă cu șase luni în timpul orelor de plimbare acordate tuturor deținuților.

Potrivit ziarului Il Gazzettino, citat de site-ul rotalianul.com, ceremonia a fost celebrată în sala de protocol a penitenciarului, sală care a fost ornată cu flori cumpărate de colegii de închisoare ai celor doi miri.

Festivitatea a avut parte de tort, mâncare, costume şi verighete. Căsătoria celor doi a fost oficializată de secretarul general al primăriei din Trieste, Santi Terranova, iar martori au fost un alt deţinut şi soţia sa.

Bărbatul italian va ieşi din închisoare în acest an, dar femeia româncă va mai avea de aşteptat până va putea să fie alături de soţul său în libertate, scrie aceeași sursă.

"Suntem o ţară care nu a prevăzut momente de afecţiune, cu locuri în care cuplurile căsătorite să se poată întâlni, chiar şi în detenţie. Trebuie să înţelegem că sunt acte utile pentru a socializa, pentru a pregăti persoana să se obişnuiască din nou cu normalul", a declarat Pino Roveredo, garantul regional pentru deţinuţi, care a ţinut să precizeze şi că între cei doi s-a născut "o dragoste epistolară".