În medie, românii care merg la Marea Neagră de 1 Mai vor plăti 955 de lei pe cameră pentru trei nopţi. Cele mai căutate sunt staţiunile Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche şi Eforie Nord. Rezervările pentru astfel de sejururi au început imediat după Revelion.

Cel mai scump pachet achiziţionat a fost la un hotel de 5 stele din Mamaia, la un preţ de 2.024 de lei, iar cel mai ieftin la un hotel de 3 stele din Jupiter, care a costat 279 de lei, pentru un sejur de trei nopţi, a anunţat agenţia Litoralulromanesc.ro.

"Sunt, însă, şi români care aşteaptă până în ultimul moment pentru a cumpăra vacanţe la mare, iar pentru că vremea se anunţă frumoasă, estimăm că un număr mare de turişti îşi vor face rezervări pentru 1 Mai în zilele următoare", a declarat directorul agenţiei Litoralulromanesc.ro, Ştefan Necula, într-un comunicat, citat de News.ro. 

Ofertele last minute includ cazare pentru 3 nopţi cu mic dejun la un hotel de 3 stele din Mamaia, spre exemplu, la un preţ de 375 lei camera dublă.

Pentru această mini-vacanţă, românii au preferat să meargă pe litoralul românesc în staţiunile Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche şi Eforie, la polul opus situându-se staţiunile Saturn, Jupiter şi Eforie Sud.                       

Zona de nord a staţiunii Mamaia are un grad de ocupare de peste 80% deja, fiind deschise majoritatea hotelurilor, cu excepţia celor care au în derulare lucrări de modernizare.