Cel mai scump divorţ din lume a fost finalizat. MacKenzie Bezos, fosta soţie a celui mai bogat om din lume, Jeff Bezos, fondatorul şi directorul general al Amazon.com, va rămâne cu o avere de 35 de miliarde de dolari, scrie bbc.com.

E vorba de valoarea participaţiei la Amazon care-i va reveni femeii. Participaţia totală deţinută de cuplu la Amazon, în valoare de 143 de miliarde de dolari, i-a transformat în cei mai bogaţi oameni din lume.

Totuşi, soţul ei va păstra cea mai mare parte din acţiunile Amazon şi drepturile de vot şi asupra acţiunilor fostei soţii.

Totodată, MacKenzie Bezos va renunţa şi la toate acţiunile deţinute la publicaţia Washington Post şi la compania constructoare de nave spaţiale Blue Origin, potrivit unui mesaj publicat joi pe Twitter.

"Sunt recunoscătoare că am finalizat procesul de dizolvare a căsătoriei mele cu Jeff, cu sprijin unul faţă de celălalt şi din partea tuturor celor care ne-au arătat bunătate, şi aştept cu interes noua etapă în care vom fi părinţi şi prieteni. Sunt mulţumită să îi acord toate acţiunile noastre la Washington Post şi la Blue Origin şi 75% din acţiunile noastre la Amazon şi drepturile de vot asupra acţiunilor mele, pentru a-i susţine contribuţiile la echipele acestor companii incredibile. Sunt nerăbdătoare să îmi pun în aplicare propriile mele planuri. Sunt recunoscătoare pentru trecut şi privesc înainte spre viitor", a scris MacKenzie Bezos pe Twitter.

Acordul sugerează că Amazon va fi scutită de luptele din interiorul consiliului de administraţie care au avut loc la alte companii în urma separării proprietarilor, notează digi24.ro.