Anul 2020 se anunţă unul ofertant pentru cinefili sau pentru fanii unor actori precum Tom Cruise, Daniel Craig, Will Smith, Martin Lawrence şi Gal Gadot. Între cele mai aşteptate filme se numără premiera din ianuarie a celei de-a treia părţi din seria "Bad Boys", ultimul film al lui Craig ca James Bond, a doua parte a peliculei horrror "A Quiet Place" şi un nou film din seria "Top Gun". 

Will Smith şi Martin Lawrence fac echipă pentru a treia oară în capitolul final al seriei "Bad Boys" (16 ianuarie). Cândva inseparabili, agenţii Marcus Burnett şi Mike Lowery s-au distanţat în ultimii ani. Marcus a devenit inspector, în vreme ce Lowery instruieşte tineri poliţişti. Tocmai când se pregăteau să iasă la pensie, un vechi inamic de-al lor le dă de urmă şi iniţiază un plan de răzbunare.

Cei doi agenţi îşi încarcă armele pentru confruntarea finală, care se anunţă cea mai explozivă de până acum.

A Quiet Place 2 / Fără zgomot 2 (20 martie)

După ce a dat lovitura în 2018 cu un horror atipic, care s-a dovedit a fi printre cele mai bune filme ale anului, regizorul John Krasinski se pregăteşte să lanseze partea secundă.

În frunte cu actriţa Emily Blunt, membrii familiei Abbot continuă să umble tiptil prin lumea invadată de monştri cu auz fin.

Atenţi să nu scoată vreun zgomot, protagoniştii vor descoperi că extratereştrii ce vânează după sunet nu sunt singura ameninţare din umbrele acestui tărâm de coşmar. Lucrurile se vor complica. 

No Time To Die / Nu e vreme de murit (10 aprilie)

În 2020, Daniel Craig se va prezenta pentru ultima oară drept "Bond. James Bond". La cinci ani după capturarea lui Blofeld (Christoph Waltz), agentul 007 îşi ţine armele în sertar şi se bucură de o viaţă liniştită, ca un om de rând.

Echilibrul din viaţa sa este distrus însă când un prieten de-al său din CIA îi cere disperat ajutorul pentru a recupera un savant răpit. Pare simplu pe hârtie, dar Bond ştie că lucrurile nu stau niciodată la fel în practică. Rami Malek şi Ana de Armas se alătură distribuţiei din filmele anterioare, care-i mai include pe Ralph Fiennes şi Naomie Harris.

Mulan (27 martie)

Unul dintre cele mai emoţionante filme marca Disney, "Mulan", spune povestea unei tinere chinezoaice care se deghizează în bărbat pentru a lupta pe front.

Doar aşa îl poate proteja pe tatăl său, un războinic bătrân care n-ar avea nicio şansă în faţa cotropitorilor huni. Legea obligă fiecare familie să trimită câte un bărbat la înaintare, în vreme ce femeilor le este strict interzis să se amestece.

Yifei Liu, Donnie Yen şi Jet Li sunt vocile principale în această reeditare a clasicei poveşti.

Black Widow / Văduva neagră (30 aprilie)

Lungmetrajul, regizat de Cate Shortland, o aduce din nou pe marile ecrane pe Scarlett Johansson. Actriţa revine în rolul Natashei Romanoff, care a murit în ultimul film din seria "Avengers".   

Noul film Marvel, în care acţiunea se petrece înainte de povestea "Avengers: Infinity War", o are pe Scarlett în prim plan, alături de o echipă nouă din care fac parte actori precum Rachel Weisz, care o va juca pe Melina Vostokoff, şi David Harbour, ce îl va interpreta pe Alexei Shostakov, numit Red Guardian. 

Wonder Woman 1984 / Femeia fantastică 1984 (4 iunie)

"Wonder Woman 1984", este o peliculă la care Patty Jenkins lucrează de câţiva ani deja.

Producătorii au anunţat că aceasta va fi o versiune amuzantă, feministă, care va îi va înnebuni pe fanii originalului şi, din estimările criticilor, încasările în box office vor exploda. Coloana sonoră e făcută de New Order, iar eroina are un costum nou. 

Soul / Suflet (19 iunie)

"Soul" urmăreşte un profesor de muzică pe nume Joe (Jamie Foxx), care visează să devină cântăreţ de jazz. Din păcate, un accident teribil pare să-i anuleze orice şansă. Sufletul lui Joe ajunge blocat într-un soi de purgatoriu, unde se împrieteneşte cu un spirit copilăros.

Mizând pe sprijinul acestei entităţi, fantomaticul Joe va face tot posibilul să revină în propriul corp, înainte ca timpul să se scurgă definitiv pentru el.

Top Gun: Maverick (26 iunie)

După treizeci de ani de pilotat la cel mai înalt nivel pentru Marina Americană, Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) continuă să se împingă pe sine dincolo de limite, zi de zi. Când i se cere să instruiască nişte absolvenţi ai şcolii de elită Top Gun, în vederea decolării pentru o misiune imposibilă, Pete se simte propulsat într-un trecut dureros.

Unul dintre studenţii săi, supranumit "Rooster" (Miles Teller), este tocmai fiul regretatului coleg poreclit "Goose".

Maverick se va război cu remuşcările sfâşietoare care-l bântuie, în vreme ce-i antrenează pe tinerii piloţi pentru o misiune de-a dreptul sinucigaşă.

Ghostbusters: Afterlife / Vânătorii de Fantome: Moştenirea (10 iulie)

După decenii întregi în care nu a fost înregistrată nicio activitate paranormală, un orăşel liniştit se zgâlţâie din temelii ca urmare a unor seisme inexplicabile. Doi copii cu poftă de aventură descoperă o strânsă legătură între ei şi membrii echipei Ghostbusters, acei vânători de fantome care între timp au devenit mituri. Puştii vor dezgropa tehnologia inedită cu care veteranii capturau spirite rele, căci se pare că lumea are nevoie din nou de salvatori neînfricaţi.

Dune (18 noiembrie)

Îndrăgitul roman SF "Dune" scris de Frank Herbert va primi o nouă ecranizare, după ce tentativa lui David Lynch din 1984 nu a fost pe placul publicului.

De data aceasta, frâiele poveştii le preia talentatul Denis Villeneuve, franco-canadian care a rupt gura târgului cu "Blade Runner 2049", "Arrival" sau "Sicario".

Cinefilii vor ajunge în fantasticul viitor îndepărtat în care Paul, moştenitorul Casei Atreides, este însărcinat să protejeze cea mai valoroasă şi vitală substanţă din întreaga galaxie. Totul se petrece în cadrul unui imperiu interstelar, în care planete întregi sunt conduse de case nobiliare.

Noul West Side Story (16 decembrie)

Un admirator al faimosului musical romantic din 1961, Steven Spielberg, ne va prezenta anul viitor propria lui variantă a poveştii. Adolescenţii Tony şi Maria se îndrăgostesc nebuneşte în New York-ul anilor 50, însă iubirea lor nu e privită cu ochi buni de cei din jur.

Cei doi sunt afiliaţi unor găşti rivale care luptă în ritm de dans pentru controlul cartierului. Inspirat din "Romeo şi Julieta" al lui Shakespeare, noul "West Side Story" îi are pe Ansel Elgort şi Rachel Zegler în fruntea distribuţiei.