Grădina Zoologică din Paris a prezentat săptămâna trecută cea mai bizară vietate de pe pământ: nu are picioare, creier, ochi sau stomac, dar... învaţă! De fapt, Blob, cu numele ştiinţific P. Polycephalum, este o creatură unicelulară care arată ca o ciupercă, dar se comportă ca un animal.

Este de culoare galbenă și poate depista hrana și digera, având capacitatea de a învăța repede. Pe lângă asta, are aproape 720 de sexe și se autoregenerează în 2 minute dacă este tăiată în două.

„Blob este o ființă vie care aparține misterelor lumii. Deși fără creier, este capabilă să învețe, iar dacă unești doi blobi, cel care deja a învățat îi transmite cunoștințele celuilalt”, a explicat Bruno David, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală din Paris, care nu a explicat cum a apărut ciudata ființă.

„Ştim sigur că nu este o plantă, dar nu ştim să spunem dacă este un animal sau o ciupercă”, a afirmat oficialul. Numele ciudatei creaturi vine dintr-un film horror SF din 1958, în care o formă de viață extraterestră mănâncă totul în calea sa.