O tânără din Argeş stabilită acum în Franţa, Mădălina Stoica-Blanchard, a ajuns să aibă un succes mondial cu casa de parfumuri de lux pe care a deschis-o alături de soţul său. Unul dintre parfumurile făcute de ai a fost desemnat, anul trecut, cel mai bun din lume.

Românca în vârstă de 41 de ani, născută la Câmpulung Muscel, a oferit un interviu pentru adevarul.ro în care a povestit cum viaţa i s-a schimbat complet în urmă cu două decenii, când a urmat la Universitatea din New York studii destinate pregătirii de experţi în industria frumuseţii. Nu a studiat şi atât, căci Mădălina a absolvit acest program Magna Cum Laudae. Premiul pentru această performanţă a fost o bursă în marile capitale europene, pentru aprofundarea cunoştinţelor în industria parfumurilor.

La Paris l-a cunoscut pe Julien Blanchard, un tânăr doctorant în neurobiologie, pentru care a renunţat de tot la New York.

Cei doi soţi au lansat, în 2012, casa de parfumuri de lux Jul et Mad. În scurt timp, unul dintre primele parfumuri lansate, "Terrasse à St-Germain", a câştigat premiul Fifi Awards la categoria Indie, decernat de prestigioasa fundaţie "Fragrance Foundation" din New York. "Oscarul industriei şi recunoaşterea mondială", explică Mădălina, în interviul citat.

Anul trecut, un alt parfum al celor doi soţi, "Néa", "o esenţă oriental-florală de o originalitate şi eleganţă inegalate", a obţinut Premiul I la categoria "Excellence in Perfumery", fiind desemnat cel mai bun parfum din lume la "Art and Olfaction Awards" în Los Angeles, o cursă la care participă toate mărcile de nişă din lume, de la cele consacrate până la cele mai mici, artizanale.

Românca a mai mărturisit că vine des în România, care încă reprezintă "acasă" şi nu exclude ca, în viitor, împreună cu soţul ei să se mute aici.