Descoperire şocantă făcută de oamenii de ştiinţă din Londra: cantitatea mare de cocaină care ajunge în Tamisa, râul care străbate capitala Marii Britanii, pune în pericol vieţuitoarele acvatice.

O staţie de monitorizare montată chiar lângă Parlamentul britanic a scos la iveală o concentraţie uriaşă de cocaină, mult mai mare decât în orice alt an în care s-au făcut astfel de monitorizări. Drogul ajunge în apa râului prin sistemul de canalizare, fie din urina consumatorilor, fie direct, aruncat din diferite motive.

Cert este că substanţa îi face hiperactivi pe ţipari, specie de peşti de apă dulce care vieţuiesc şi în Tamisa. Bineînţeles, drogul afectează şi alte vieţuitoare, dar şi flora din râu.

Oamenii de ştiinţă de la Kings College din Londra, care au montat staţia de monitorizare, au arătat că nu doar stupefiantele afectează flora şi fauna Tamisei, ci şi poluarea, tot mai pregnantă. Deocamdată, autorităţile londoneze nu au prezentat public un plan de măsuri pentru combaterea deteriorării vieţii acvatice.