Claudiu, un tânăr orădean aflat în Italia pentru a primi tratamentul necesar pentru boala sa, insuficienţă renală cronică, a impresionat cântând la pianul amplasat în aeroportul din Palermo. Orădeanul a fost filmat de deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a publicat videoclipul pe pagina sa de Facebook spunând că a asistat la "două minute de vrajă". 

"Linişte pe aeroportul din Palermo. Cântă Claudiu. Claudiu este din Oradea, suferă de insuficienţă renală cronică şi este dependent de un aparat de dializă. Ieri seară a suportat timp de 3 ore şi jumătate tratamentul de supravieţuire. Pianul îl linişteşte şi de acolo se dăruieşte. Necunoscuţii din aeroport care s-au lăsat vrăjiţi de muzica lui nu îi cunosc povestea, suferinţa, dar i-au simţit bucuria de a dărui", a scris politicianul în descrierea filmuleţului.

USR-istul a continuat: "M-am uitat la mâinile lui, la mâna cu fistula care îi este împunsă cu ace groase la fiecare dializă... Clapele pianului din Palermo au primit dragoste astăzi. (...) Mulţumim, Claudiu". 

Videoclipul a adunat în scurt timp numeroase distribuiri şi comentarii din partea unor oameni care-l felicitau şi încurajau pe Claudiu. 

(sursa video: Facebook, Emanuel Ungureanu)