Gest inedit, făcut de un ajutor al Papei Francisc. Cardinalul Konrad Krajewski a coborât, duminică, într-o canalizare din Roma pentru a reporni alimentarea cu electricitatea a sute de persoane fără casă şi care trăiesc într-o clădire nefolosită a statului italian.

Potrivit HotNews.ro, care citează The Guardian, în acea clădire trăiesc 450 de oameni, printre care şi 100 de copii. "Am intervenit personal pentru a reporni contorul. A fost un gest disperat. Sunt peste 400 de oameni fără electricitate, familii şi copii", a spus Krajewski, cel care face acte de caritate în numele papei.

Presa italiană scrie că sărmanii rămăseseră fără lumină şi apă caldă pe 6 mai. Surse din Vatican au declarat pentru jurnaliştii italieni că ajutorul Papei Francisc "a fost deplin conştient de posibilele consecinţe legale şi a acţionat cu convingerea că a fost necesar să facă acest lucru pentru binele acelor familii".

Conform HotNews, ministrul de interne Matteo Salvini a declarat că speră că ajutorul papal va achita factura neplătită de electricitate de circa 300.000 de euro.

Postul ocupat de Krajewski a constat în împărţirea de pomeni către săraci, dar papa Francisc l-a transformat într-o slujbă caritabilă cu o abordare caritabilă mai implicată şi apropiată de cei aflaţi în nevoie, mai scrie sursa citată.

O călugăriţă care ajută persoanele fără adăpost, Adriana Domenici, a povestit că, pe 6 mai, când a fost tăiată energia electrică a clădirii, l-a sunat pe cardinalul Krajewski pentru a-i cere ajutorul. Ea a spus că atunci când angajaţii companiei de electricitate s-au întors să întrerupă iar alimentarea ei au găsit un bilet lăsat de Krajewski, aşa că au renunţat.