Marcia Frederick, gimnasta care a învins-o pe Nadia Comaneci, are un trecut șocant. Potrivit presei americane, fosta campioană mondială era obligată de către propriul antrenor, Richard Carlson, să întrețină raporturi sexuale de două ori pe zi.

La acea vreme, Marcia s-a plâns antrenoarei Muriel Davis Grossfeld, acum în vârstă de 78 de ani, care era șefa lui Carlson din punct de vedere ierarhic și conducea Academia de Gimnastică, dar aceasta a ignorat spusele gimnastei.

Unul dintre episoade s-au fi petrecut în 1979, într-o dimineață, chiar în ziua probelor de la Campionatul Mondial. Cu două ore înainte de startul probelor, antrenorul ar fi obligat-o pe gimnasta care avea atunci 16 ani să-i facă sex oral.

"Nu mai aveam rațiune, nu mă puteam gândi la gimnastică", a povestit Frederick într-un interviu. Gimnasta spunea că avea în minte doar acest lucru și se gândea dacă avea să pățească la fel și seara, după încheierea probelor. Aceste abuzuri s-ar fi întâmplat între 1978 și 1980, câteodată chiar și de două ori pe zi.

Din această cauză, cariera sa a luat-o pe o pantă descendentă, deși cu un an înainte, în 1978, devenea campioană mondială, detronând-o pe românca Nadia Comăneci, considerată de presa de la acea vreme "personificarea perfecțiunii".

Deşi s-a plâns chiar Federației americane, în 1980, nu s-au luat măsuri împotriva lui Carlson. Câteva decenii mai târziu, după ce în SUA a explodat scandalul cu medicul Nassar, care ar fi violat peste 140 de gimnaste, Marcia a făcut din nou dezvăluiri despre povestea prin care trecuse, ca parte a fenomenului #MeToo.

Cu toate acestea, cazul său nu a fost tratat cu o atât de mare amploare de presă. În cele din urmă, Carlson, care a continuat să antreneze până în 2015, a primit o interdicție de 3 ani.