Gimnasta Cătălina Ponor a participat, sâmbătă, la ultimul concurs din carieră, în Mexic, la "Abierto Mexicano de Gimnasia", scrie news.ro.

Cătălina Ponor, în vârstă de 30 de ani, a pus astfel punct unei cariere în care a adunat 23 de medalii la competiţii de anvergură – cinci la JO, cinci la CM şi 13 la CE.

În Mexic, ea a încheiat concursul cu medalia de argint la individual compus (40.300 puncte), iar pe podium au mai urcat Yessenia Ferrera (40.400, medalie de aur, Cuba) şi Angelina Melnikova (40.050, Rusia).

Cătălina Ponor a câştigat şi medaliile de aur la bârnă şi sol şi a fost aplaudată minute în şir de miile de spectatori la ceremonia de premiere.

"Şi aşa am încheiat o carieră de 26 de ani. Mulţumesc, domnul Sandu (Lucian Sandu, antrenorul ei – n.r.), pentru faptul că aţi fost lângă mine timp de 15 ani şi aţi rămas până la final fără să mă dezamăgiţi. Mulţumesc tuturor celor care aţi stat alături de mine şi pentru toată încurajarea şi suportul acordat. Mulţumesc, Mexic, pentru toată iubirea pe care am primit-o azi la concurs. Mâine urmează Gala şi partea cea mai frumosă în care toţi ne distrăm şi lumea ne poate vedea şi altfel decât în competiţii. Vă mulţumesc şi vă iubesc", a scris Cătălina Ponor pe Facebook, după încheierea concursului de sâmbătă.

Ponor îşi anunţase retragerea încă din luna octombrie, în timpul Campionatului Mondial de la Montreal.

Cătălina Ponor (30 de ani), participantă la trei ediţii JO, are în palmares 23 medalii la marile competiţii mondiale, între care trei de aur la Jocurile Olimpice şi opt la Campionatele Europene.