Globurile de Aur au fost decernate în noaptea de duminică spre luni în Beverly Hills. Peliculele care au primit cele mai importante premii anul acesta sunt „Bohemian Rhapsody”, filmul care spune povestea lui Freddie Mercury, liderul formației Queen, și „Green Book”, o poveste care prezintă prietenia dintre un pianist de culoare şi un italo-american, în America anilor ’60 când rasismul era un lucru normal.

Cu toate că a fost un film foarte popular și comentat, "A star is born" - cu Bradley Cooper și Lady Gaga - a reuşit să ia un singur premiu.

Filmele cele mai apreciate

A fost cea de-a 76-a ediție a Globurilor de Aur. Premiul pentru cel mai bun film-dramă i-a revenit producției „Bohemian Rhapsody”, care surprinde anii de glorie ai formaţiei Queen şi îl celebrează pe vocalistul trupei, Freddie Mercury.

De asemenea, actorul principal al filmului, Rami Malek, a primit Premiul pentru Cel mai bun actor într-un film – dramă.

Premiul pentru Cea mai bună actriţă într-un film-dramă a fost luat de experimentata Glenn Close pentru rolul său în pelicula "The Wife", unde este soţia unui scriitor narcisist care primeşte premiul Nobel pentru literatură.

Filmul care a fost pe buzele tuturor cunoscătorilor anul acesta, "A star is born", a primit Premiul pentru Cel mai bun cântec original, mai exact single-ul "Shallow", interpretat de Lady Gaga.

Filmul care a primit cele mai numeroase premii a fost "Green Book", o poveste care prezintă prietenia dintre un pianist de culoare şi un italo-american, în America anilor ’60 când rasismul era considerat un lucru normal.

Un alt film "cotat" a fost coproducţia lui Netflix, "Roma", care a primit două globuri de aur. Povestea filmului este una personală a regizorului mexican Alfonso Cuarón, fiind inspirat de femeile din copilăria sa. "Roma" a luat premiul pentru Cel mai bun film străin şi globul de aur pentru Cel mai bun regizor.

Vedetă pe nepusă masă

Un alt tip de "vedetă" s-a remarcat în seara decernării premiilor. Potrivit adevărul.ro, este vorba despre o fată angajată să servească apă plată celebrităţilor de pe covorul roşu. Kelleth Cuthbert este un model din Los Angeles care a fost angajată de compania Fiji pentru a le servi apă plată vedetelor care ajungeau la eveniment.

Modelul a amuzat toţi internauţii şi a fost denumită "regina balului" după ce a apărut în nenumărate fotografii ale vedetelor de pe covorul roşu, în planul secund. 

Fata apare zâmbind în fotografii alături de Heidi Klum, Jim Carrey sau Richard Madden (foto). De asemenea, după eveniment, a apărut şi un cont pe Twitter dedicat fetei alături de prima postare, şi anume o poză cu Fiji Water Girl însoţit şi actorul de comedie Jim Carrey, însoţită de descrierea "Cine râde la urmă, râde mai bine". 

Modelul Kelleth Cuthbert, din Los Angeles, angajată de compania Fiji să le servească apă plată vedetelor care soseau la Globurile de Aur, a oferit unul dintre cele mai amuzante momente ale serii, apărând în nenumărate fotografii cu actorii şi actriţele de la Hollywood. 

Anul acesta, vedetele au ales să strălucească pe covorul roşu în contradicţie cu anul trecut când majoritatea vedetelor au ales să poarte haine negre în semn de sprijin pentru mişcarea #MeToo.


Lista completă a Globurilor de Aur 2019

CINEMATOGRAFIE:

Cel mai bun film-dramă: "Bohemian Rhapsody"

Cel mai bun film - comedie/musical: "Green Book"

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron ("Roma")

Cel mai bun actor într-un film-dramă: Rami Malek ("Bohemian Rhapsody")

Cel mai bun actor într-un film - comedie/musical: Christian Bale ("Vice")

Cea mai bună actriţă într-un film - dramă: Glenn Close ("The Wife")

Cea mai bună actriţă într-un film - comedie/musical: Olivia Colman ("The Favourite")

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali ("Green Book")

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King ("If Beale Street Could Talk")

Cel mai bun scenariu: "Green Book"

Cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz ("First Man")

Cel mai bun cântec original: Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, Andrew Wyatt - single-ul "Shallow" din filmul "A Star Is Born")

Cel mai bun film străin: "Roma"

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Spider-Man: Into the Spider-Verse"

Premiul onorific Cecil B. DeMille: Jeff Bridges

TELEVIZIUNE:

Cel mai bun serial-dramă: "The Americans"

Cel mai bun serial - comedie/musical: "The Kominsky Method"

Cel mai bun actor într-un serial-dramă: Richard Madden ("Bodyguard")

Cel mai bun actor într-un serial - comedie/musical: Michael Douglas ("The Kominsky Method")

Cea mai bună actriţă într-un serial-dramă: Sandra Oh ("Killing Eve")

Cea mai bună actriţă într-un serial-comedie/musical: Rachel Brosnahan ("The Marvelous Mrs. Maisel")

Cea mai bună miniserie/lungmetraj TV: "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story")

Cel mai bun actor într-o miniserie/lungmetraj TV: Darren Criss ("The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story")

Cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV: Patricia Arquette ("Escape at Dannemora")

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserie sau lungmetraj TV: Ben Whishow ("A Very English Story")

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie sau lungmetraj TV: Patricia Clarkson ("Sharp Objects")

Premiul onorific Carol Burnett: Carol Burnett.