Un bărbat care culegea plante medicinale pe Dealul Bujorăscu în județul Gorj i-a văzut pe drumari în timp ce strângeau gunoiul aruncat pe marginea drumului de o femeie.

Vrând să-i dea o lecție acesteia, bărbatul i-a împachetat resturile și i le-a trimis înapoi, profitând de faptul că femeia lăsase printre gunoaie și facturi, scrie mediafax.ro. În total, au fost 11 kilograme de deșeuri aruncate de femeia respectivă. 

"Ea a aruncat gunoiul şi un cetăţean intrigat, cu puternic simţ civic, i-a trimis coletul acasă. A lăsat în gunoi şi facturi, dar şi alte acte. A aruncat inclusiv pampers. În păduri se aruncă destul de multe gunoaie. Este un exemplu de urmat, poate aşa o să se înţeleagă că nu este normal să aruncăm gunoiul peste tot. Îl felicităm pe domnul care a făcut acest gest, a şi plătit transportul", a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

Cu certitudine, coletul a ajuns la femeia în cauză. "Gunoiul a ajuns la destinatie, 11 kilograme în total şi a fost primit, nu s-a întors la expeditor. Omul a trimis coletul cu confirmare de primire", a precizat Tudor. 

În luna iulie, în cadrul unei acţiuni de ecologizare, drumarii au găsit un sicriu cu oseminte umane, pe marginea Drumului Naţional 67, în comuna Leleşti, din Gorj, mai notează Mediafax.