Un orădean stabilit în Spania a lansat, luni, o melodie dedicată tuturor românilor care nu au putut vota pe 26 mai, aflându-se și el în aceeași situație. 

Melodia a devenit virală pe reţelele de socializare, iar orădeanul va fi și subiectul unui amplu articol realizat de jurnaliștii de la teleleu.eu.

Potrivit adevărul.ro, Maxi Nica, pe numele de scenă El Rumañol, are 32 de ani şi este programator. La origine este orădean, dar la vârsta de 7 ani s-a mutat împreună cu părinţii săi în oraşul Castellón de la Plana, din Comunitatea Valenciană, o regiune autonomă din Spania.

Maxi Nica a fost și el voteze la europarlamentarele din 26 mai, dar nu a reușit, deși a stat 9 ore la coadă. S-a ales în schimb cu arsuri de la soare.

"Maxi a stat nouă ore la coadă în Castellón de la Plana ca să voteze prima dată pentru România. Asta e declaraţia lui de dragoste pentru România şi melodia asta e mâhnirea pe care o simt milioanele de români din diaspora care n-au putut să voteze ieri", a scris, pe Facebook, jurnalista Elena Stancu, cea care va face un articol împreună cu jurnalistul Cosmin Bumbuț, pe tema românilor din Diaspora. 

Piesa scrisă pentru "copiii diasporei", aşa cum îi numeşte artistul, are versuri precum "Am pierdut şi sensul la cuvântul "acasă" / Părinţii l-au schimbat, ca în schimb să avem o şansă / Şi ieri am ieşit la vot să se termine farsa / Şi cum naiba se face că ne-au furat şi şansa?". În primele versuri acesta se adresează tatălui său: "Şi-mi pare rău, tati, au furat şi votul meu ".

Melodia a atins repede 50.000 de vizualizări și a fost distribuită de sute de ori. 

Mii de români au stat la cozi kilometrice în faţa secţiilor de votare din străinătate, pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.

Mulţi dintre ei nu au mai apucat să voteze, iar în Castellón, unde se află cea mai mare comunitate de români din Spania, a fost nevoie de intervenția Poliției pentru a calma oamenii nervoși.

Tânărul a mai lansat, în urmă cu un an, melodia "Mi vida" în care povesteşte despre românii din Spania, care își trăiesc viața departe de casă.