O postare de pe pagina de Facebook a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj a stârnit zâmbete printre internauţi, după ce oamenii legii au scris despre prinderea unor hoţi de lemne în rime şi l-au blurat în poză până şi pe câinele hoţilor.

Potrivit adevarul.ro, postarea se referă la o intervenţie din 6 octombrie a jandarmilor, când două persoane au fost prinse tăind ilegal aproape 10 metri cubi de masă lemnoasă, producând un prejudiciu de aproape 5.000 de lei.

"Nişte cetăţeni cu fler / Înarmaţi cu cai de fier / Au arat arbori de cer / În ogor forestier. Catrenul a fost desluşit pe deplin abia după intervenţia jandarmilor: 9,7 metri cubi masă lemnoasă tăiată fără drept! Legenda spune că celelalte strofe au fost băgate în dubă...", au scris jandarmii, cu umor, ataşând la informare şi o fotografie în care au blurat nu doar feţele hoţilor, ci şi capul câinelui care îi însoţea.

Postarea a stârnit automat reacţii pe reţeaua de socializare.

"Dar cu câinele ce-aţi avut?" sau "Au ascuns şi faţa câinelui", au comentat câţiva utilizatori, pentru ca un altul să posteze ca "replică", o poză în care a anonimizat... tractorul. "Acum sunt anonimizate şi tractoarele... e dreptul lor! ce, nu e şi ele un fel de roboate?", a explicat cititorul.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sălaj a explicat ulterior că "anonimizarea câinelui s-a făcut în glumă, în ton cu linia umoristică adoptată pentru această postare".