Vedeta de reality TV din Statele Unite, Kim Kardashian (38 de ani), care şi-a făcut o avere imensă pe seama faimei ei, şi-a propus un nou deziderat, unul mai serios decât să pozeze sexy prin reviste şi pe Instagram.

Soţia rapperului Kanye West a dezvăluit în Vogue că se pregăteşte să devină avocat. Ea urmează acum un stagiu de pregătire într-un cabinet de avocatură din San Francisco şi are de gând să meargă la examenul de admitere în baroul din statul California în 2022.

Kim Kardashian nu a absolvit Dreptul. De altfel, nici nu a terminat facultatea, însă California este unul dintre statele în care poţi deveni avocat şi fără facultatea de Drept, cu condiţia să studiezi timp de patru ani într-un cabinet de avocatură.

Vedeta de televiziune a mărturisit că a devenit interesată de ideea de a deveni avocat după ce a intervenit pe lângă preşedintele american Donald Trump pentru a obţine graţierea lui Alice Marie Johnson, o femeie în vârstă de 63 de ani, care fusese condamnată la închisoare pe viaţă în 1996 pentru participarea într-o vastă reţea de trafic de stupefiante.

În iunie 2018, la o săptămână după ce a primit-o pe Kim Kardashian la Casa Albă, liderul american a graţiat-o pe Alice Marie Johnson. 

"M-am gândit foarte mult la acest lucru. Casa Albă m-a invitat ulterior pentru a da sfaturi cu privire la sistemul graţierilor din SUA. Mă aflam în Roosevelt Room, înconjurată de judecători şi alţi oameni foarte puternici şi atunci mi-am dat seama că trebuie să aflu mai multe lucruri în legătură cu asta, să fiu mai informată. (...). Mi-am spus că vreau să lupt pentru oamenii care şi-au plătit datoria faţă de societate. Am simţit că sistemul ar putea fi foarte diferit şi mi-am dorit să lupt pentru a-l îmbunătăţi. Iar dacă voi cunoaşte mai multe lucruri, voi putea să fac mai mult", a declarat vedeta. 

Kim Kardashian este fiica unui cunoscut avocat american, Robert Kardashian, dar a devenit la rându-i cunoscută după ce o înregistrare video în care făcea sex cu fostul ei partener a ajuns în 2007 publică pe internet.

Acum, ea este căsătorită cu rapperul Kanye West, cu care are trei copii, North, Saint şi Chicago. Kim Kardashian şi-a făcut o avere de peste 300 de milioane de dolari din reality show-ul Keeping Up with the Kardashians, diverse contracte de publicitate, precum şi compania ei de cosmetice KKW.