În lupta împotriva poluării produse de obiectele din plastic de unică folosinţă, mai multe lanţuri hoteliere din lume au anunţat că vor renunţa la cosmeticele în ambalaje mici. În locul ambalajelor individuale pentru şampon, balsam de păr, săpun şi gel de duş, hotelurile vor pune pe pereţi dozatoare sau recipiente de mari dimensiuni, din sticlă, care vor fi reumplute.

Printre hotelurile care vor lua măsuri de aceste gen se numără Marriott, Hilton, IHG, Hyatt şi grupul Accor Hotels, care deţine brandurile Ibis, Novotel, Fairmont şi Mondrian. Acestea din urmă totalizează 340.000 camere de oaspeţi în toată lumea şi vor începe înlocuirea ambalajelor cosmetice chiar din acest an. Lanţul Accor intenţionează să găsească soluţii şi pentru eliminarea cardurilor de acces din plastic, a sacilor pentru lenjerie şi a paharelor de unică folosinţă.

Lanţul Hilton a anunţat, la rându-i, că va face tranziţia de la cosmeticele de uz personal la cele de mari dimensiuni până anul viitor, precizând, de asemenea, că va investi pentru creşterea eficienţei energetice a hotelurilor sale.