Fostul fotbalist orădean Mihai Neşu s-a dus să viziteze Muntele Athos, alături de bunul său prieten George Ogăraru, cel care alături de soţia lui Andreea a organizat, la finalul lunii mai, la Oradea gala "Uniţi pentru Mihai", de pe urma căreia s-au adunat 200.000 de euro pentru tratamentele Bichonului.

În vizita la Muntele Athos i-a însoţit şi grecul Pantelis Kapetanos, care a jucat pentru Steaua şi CFR Cluj. De asemenea, George Ogăraru l-a luat cu el şi pe băiatul lui, Eric.

Fotografii cu aceştia în drum spre Muntele Athos au fost postate, miercuri, pe pagina de Facebook a evenimentului "Uniţi pentru Mihai". "Dis de dimineaţa, cu mare bucurie, in drum spre Muntele Athos", scria lângă una dintre ele.

După cum se ştie, Mihai Neşu este foarte apropiat de Biserică şi pune preţ pe latura spirituală. Muntele Athos este un cunoscut loc de pelerinaj pentru creştinii ortodocşi, situat pe o peninsulă în nord-estul Greciei. Pe Muntele Athos sunt 20 de mănăstiri, 12 schituri şio mulţime de chilii călugăreşti. 

În mai 2011, viaţa fotbalistului, care avea atunci 28 de ani, s-a schimbat radical după un accident stupid petrecut la un antrenament al echipei olandeze FC Utrecht, când un coleg a căzut peste el. "Bichonul" a suferit o fractură de vertebră cervicală care l-a paralizat de la gât în jos.

Puternic şi credincios, Mihai nu s-a lăsat însă pradă sorţii, ci a luptat ca să-şi revină. De atunci, face terapii în ţară şi uneori în Olanda şi SUA pentru muşchi, articulaţii şi respiraţie, reuşind să-şi mişte de câţiva ani mâna dreaptă. Mare parte din tratamente îi sunt necesare fostului sportiv doar pentru ca starea sa de sănătate să nu se înrăutăţească.

În paralel, Mihai Neşu a deschis şi o fundaţie care ajută copiii cu probleme neuro-motorii.

Citeşte şi: 

S-au strâns 200.000 de euro la "Uniţi pentru Mihai"! Ce vrea să facă Neşu cu banii