Poliţiştii fac din nou îndemn la şoferi să nu mai facă live-uri pe Facebook în timp ce conduc.

De data aceasta, Ministerul Afacerilor Interne a postat pe pagina oficială un mesaj care atrage atenţia asupra consecinţelor grave ale acestor comportamente, alături de o fotografie în care "Moartea" reacţionează cu butonul de "love" la orice live făcut pe şosele.  

"Oameni buni, opriţi live-urile de la volan! Înţelegeţi că nu sunteţi cu nimic mai cool dacă vă filmaţi în timp ce conduceţi. Vă puneţi în pericol pe voi, dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

Filmarea are mari şanse să apară în buletinele de ştiri, iar despre voi să se vorbească la trecut.

Opriţi nebunia asta care a făcut până acum atât de multe victime! Totodată, facem un apel către toţi utilizatorii de facebook să ne anunţe imediat pe contul nostru în cazul în care văd astfel de filmări!", se arată în mesajul postat pe pagina MAI.

Săptămâna trecută, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un şofer în vârstă de 31 de ani care conducea cu peste 170 de km/h în judeţul Timiş şi transmitea "aventura" live pe Facebook a provocat un accident, intrând în plin într-o maşină care venea din contrasens. Şoferul a zburat prin parbriz şi a murit pe loc. În urma impactului, şi o fetiţă în vârstă de 9 ani aflată în maşina acroşată şi-a pierdut viaţa.

În luna mai a acestui an, nouă români au murit în Ungaria după ce şoferul microbuzului în care se aflau a intrat făcea live pe Facebook şi a intrat pe contrasens.