Constantin Mudava, cel supranumit ”vindecătorul lui Nicolae Ceaușescu”, a murit la vârsta de 83 de ani, la Târgoviște. Mudava a fost candidat la alegerile prezidențiale din 1996 și spunea că este înzestrat cu o ”aura uriașă”. Născut în localitatea Ghirdoveni din judeţul Dâmboviţa, Constantin Mudava a devenit o personalitate în România după ce Nicolae Ceauşescu a solicitat ca acesta să practice medicina în Scorniceşti, judeţul Olt.

Fiul său, George Mudava, a declarat că cel cunoscut drept vindecătorul lui Nicolae Ceaşescu a murit în secţia Îngrijiri Paleative, a spitalului din Târgovişte, unde fusese internat în urma unui infarct suferit în urmă cu două săptămâni.

“Am fost ieri (miercuri n.r.) la el. Nu a mai reacţionat când vorbeam cu el. Se uita undeva departe. A murit de bătrâneţe. Acum un an a făcut un accident vascular cerebral. L-am găsit căzut în casă. Îşi revenise, era pe picioarele lui. Acum a suferit un infarct. Era tot singur acasă. A fost găsit şi dus la spitalul din Câmpina, iar de acolo l-am adus aici, la Târgovişte. Nu şi-a mai revenit, oricât aş fi făcut. Era rău de tot”, a declarat George Mudava, citat de Mediafax.

În perioada comunistă, Mudava reuşea să adune cozi kilometrice de pacienţi în faţa cabinetelor sale. Mulţi credeau despre el că a fost binecuvântat cu o aură vindecătoare.

Constantin Mudava a scris, pe pagina sa de Facebook, cum a fost relaţia sa cu Nicolae Ceauşescu: “Am fost solicitat de către şeful statului din acea perioadă, Nicolae Ceauşescu, care m-a încadrat la Scorniceşti, judetul Olt, unde conducea clanul Ceauşescu-Bărbulescu, cu contract de muncă şi unde mi-au creat condiţii bune de lucru cu 3 cabinete. Acolo am practicat această medicină generală pe mii şi mii şi mii de oameni din ţară şi din străinătate, pe tot felul de afecţiuni şi boli, incurabile prin medicina clasică. După căderea regiumului Ceauşescu am practicat această medicină în Germania, în orasul Munchen, pe alte mii şi mii de cazuri”.