Celebrul cântăreţ canadian Justin Bieber a mărturisit pe contul său de Instagram că suferă de boala Lyme. Starul a decis să îşi facă publică problema de sănătate, după ce se vehicula că se droghează cu metamfetamină fiindcă avea pete pe piele, scrie site-ul de ştiri News.ro. 

"Au fost câţiva ani grei", a scris artistul în vârstă de 25 de ani, insinuând că suferă de mai mult timp de Lyme. De asemenea, Bieber a mai scris că suferă şi de o infecţie virală cronică care i-a afectat pielea, funcţionarea creierului şi starea generală de sănătate.

El le-a mai transmis fanilor că primeşte tratamentul potrivit. „Mai multe detalii despre aceste probleme cu care mă confrunt acum vor fi dezvăluite în documentarul YouTube despre viaţa mea, care urmează să fie lansat curând”, a mai scris acesta pe Instagram. 

Boala Lyme este cauzată de bacteria Borrelia Burgdorferi şi se transmite la oameni prin înţepătură de căpuşă. Simptomele includ febră, durere de cap, pierderi de memorie și iritaţie pe piele în jurul înţepăturii. Dacă nu este tratată, infecţia se poate răspândi la articulaţii, inimă sau sistemul nervos central. 

Cei mai mulţi dintre oamenii care urmează un tratament de trei săptămâni cu antibiotic îşi revin complet, dar în cazul unora simptomele se întind pe parcursul mai multor ani. Nu există un tratament prestabilit. 

Potrivit estimărilor, 17% dintre căpuşe sunt infectate cu bacteria ce poate provoca boala Lyme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on