Actriţa Allison Mack, cunoscută din serialul de televiziune "Smallville", a fost arestată sub acuzaţia de trafic de carne vie şi conspiraţie în vederea comiterii acestei infracţiuni.

Actriţa este acuzată că a rectrutat femei într-o societate secretă condusă de Keith Raniere, care se descrie ca un guru al dezvoltării personale. Femeile erau forţate să aibă relaţii sexuale cu Raniere şi erau însemnate cu iniţialele acestuia, a relatat Reuters. 

Allison Mack, în vârstă de 35 de ani, a pledat "nevinovat" în cadrul unei scurte audieri de la tribunalul federal din Brooklyn. 

Liderul reţelei de dezvoltare personală numită Nxivm, Keith Raniere, de 57 de ani, a fost arestat luna trecută şi acuzat de trafic de carne vie. El este reţinut fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauţiune.

Procurorii au declarat că femeile recrutate în societatea sa secretă, nu mai puţin de 50, erau însemnate cu iniţialele lui Raniere, supuse unor diete extrem de restrictive pentru a rămâne slabe şi forţate să aibă relaţii sexuale cu Raniere.

La aderare, femeilor li se cereau fotografii nud, informaţii despre familie şi prieteni, precum şi drepturi la bunurile lor, aşa-numite garanţii folosite pentru a le ameninţa dacă plecau, au spus procurorii.

Femeilor li se spunea că societatea secretă le va da putere şi le va întări caracterul.

Allison Mack l-a ajutat pe Raniere să le controleze pe femei în schimbul unor beneficii financiare şi de altă natură, au spus procurorii.