O femeie din India a născut gemene la 73 de ani, devenind cea mai bătrână mamă din lume. Erramatti Mangayamma a declarat că a aşteptat aproape 60 de ani să aibă copii cu soţul ei, Rajaro, în vârstă de 82 de ani. Ce doi sunt căsătoriţi de 57 de ani.

Potrivit A1.ro, proaspăta mămică a născut joi, 5 septembrie, două fete gemene, prin cezariană, la spitalul Ahalya, din sudul statului indian Andhra Pradesh.

"Din cauza vârstei, nu putea elibera ouă, aşa că am primit ouă de la un donator şi am colectat spermă de la soţul ei. Din fericire, ea a conceput în primul ciclu şi a fost găsită însărcinată în ianuarie. Nu au existat complicaţii de sănătate. Fiecare copil cântăreşte aproximativ două kilograme şi ambii bebeluşi sunt sănătoşi. Nu cred că va avea probleme majore de sănătate în perioada de după naştere. Cu toate acestea, nu poate alăpta bebeluşii. Putem hrăni bebeluşii cu laptele obţinut de la banca de lapte", a spus, potrivit aceleiaşi surse, doctorul Umasankar, de la Spitalul Ahalya.

Erramatti a fost dus la terapie intensivă după naştere pentru monitorizare, deşi Doctor Umasankar a spus că este "în siguranţă şi sănătoasă".

Soţul femeii, Sitarama Rajarao, a declarat pentru BBC că "suntem incredibil de fericiţi". Dacă s-ar întâmpla ceva cu ei, din cauza vârstei înaintate, cei doi soţi se bazează pe... Dumnezeu. "Nimic nu este în mâinile noastre. Orice ar trebui să se întâmple se va întâmpla. Este totul în mâinile lui Dumnezeu", a spus soţul femeii. 

A1.ro mai scrie că la doar o zi după naştere, soţul lui Mangayamma a suferit un accident vascular cerebral şi este în prezent tratat la spital.

Se crede că Mangayamma a devenit cea mai bătrână mămică din lume. Cea mai în vârstă mămică anterioară era o altă femeie indiană, Dalijinder Kaur, care la 70 de ani a născut un băiat.