Prinţesa Eugenie, nepoata reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, s-a căsătorit cu logodnicul său, omul de afaceri Jack Brooksbank, vineri, la capela St. George de la Castelul Windsor.

Pe lângă familia regală, la nuntă au participat numeroase vedete precum Robbie Williams, Demi Moore, Naomi Campbell, Liv Tyler, Ellie Goulding, Cara Delevigne și Kate Moss. 

La nuntă au asistat regina Marii Britanii, alături de Prințul Philip, precum și prințul Charles, prințul William, duce de Cambridge, alături de soția lui Catherine și prințul Harry, duce de Windsor, alături de soția lui Meghan.

Tatăl și mama miresei, prințul Andrew și Sarah Ferguson, sunt divorțați de mai mulți ani. Ei au stat, totuși, împreună la ceremonia religioasă, fiind vizibil emoționați.

Ceremonia religioasă a avut loc în aceeași capelă în care, în luna mai, prințul Harry s-a căsătorit cu actrița americană Meghan Markle.

Mireasa a purtat o rochie albă, cu trenă foarte lungă, semnată de designerii britanici Peter Pilotto şi Christopher De Vos, la care a asortat o tiară cu diamante şi smaralde împrumutată pentru acest eveniment de la regina Elizabeth. Valoarea estimată a tiarei este de 34 de milioane de lire sterline.

Partea din spate a rochiei a fost special concepută să nu ascundă cicatricea unei operaţii pe care a suferit-o la vârsta de 12 ani, când a fost diagnosticată cu scolioză. "Este un mod drăguţ de a onora oamenii care au avut grijă de mine şi o modalitate de a-mi arăta sprijinul pentru persoanele care suferă" din cauza acestei boli, a declarat prinţesa pentru postul ITV, care a difuzat în direct imagini de la eveniment.

Ca şi la nunta prinţului Harry, prinţul George, în vârstă de cinci ani, şi prinţesa Charlotte, în vârstă de trei ani, au făcut parte din alaiul de domnişoare şi domni de onoare.

Li s-au alăturat, printre alţii, Theodora "Teddy" Rose, fiica muzicianului Robbie Williams şi a actriţei Ayda Field, Maud Windsor, în vârstă de patru ani, fiica lordului Freddie Windsor şi a actriţei Sophie Winkleman, dar şi Louis de Givenchy, în vârstă de 6 ani, fiul bancherului francez Olivier de Givenchy.

Recepţia de după ceremonia de căsătorie are loc la castelul Windsor, fiind oferită de regina Elizabeth a II-a. O a doua petrecere a fost organizată vineri seară, de această dată fiind oferită de tatăl miresei, prinţul Andrew, la Royal Lodge, proprietatea acestuia de pe domeniul Windsor.