O poliţistă din Vaslui a postat un mesaj virulent pe Facebook, la adresa contribuabililor care susţin că plătesc salariile poliţiştilor.

Poliţista se numeşte Maria Chetran şi, în afară de limbajul suburban, angajata ministerului condus de Carmen Dan o jigneşte chiar şi pe şefa guvernului, spunându-i "Veorica".

"Din tot scandalul ăsta cu Poliţia Română, nimic nu mă enervează mai mult decât pulifricii ăştia care fac afirmaţia că îmi plătesc mie salariul. Că e unul prost acolo sus, nu înseamnă că sunt toţi. Să faci afirmaţia că-mi plăteşti mie salariul, tu.. contribuabilul cinstit, deja îţi arată gradul de IQ. Sub 30, ca Veorica. Şi dacă tot am în listă pulifrici din ăştia care îmi plătesc mie salariul, de ce plm (pacea liniştii mele) nu ieşiţi voi cu capul sus din lista mea de Facebook, ca să nu mă cobor eu sub nivelul de IQ 30 al Veoricăi şi să vă şi nominalizez? Respect!!! #mândrăcăsuntpoliţistă", a scris poliţista pe contul său de Facebook.

Mesajul era însoţit de o poză cu Maria Chetran în uniformă. După doar câteva ore de la publicarea mesajului, poliţista şi-a închis contul de pe reţeaua de socializare.

Reacţia acesteia vine după ce, la începutul săptămânii, iritat de reacţiile negative ale cetăţenilor la adresa poliţiştilor care s-au implicat în cazul plăcuţelor de înmatriculare anti-PSD, purtătorul de cuvânt de la Brigada Rutieră le sugera oamenilor să nu mai apeleze la Poliţie, atunci când au o problemă, ci la "vecini, la popi, la rude, dar nu la poliţie".

Potrivit adevarul.ro, pe lângă meseria de agent în cadrul Poliţiei Municipale Huşi, Maria Chetran, în vârstă de 39 de ani activează şi în echipa bloggeriţei Mirelei Retegan. Este foarte activă în mediul online, promovând un stil de viaţă sănătos, după ce ea însăşi a avut grave probleme de săbnătate provocate de kilogramele în plus.

"Numele meu este Maria Chetran, am 38 de ani, sunt poliţistă în municipiul Huşi, judeţul Vaslui, şi am fost grasă. Acum mă tratez. Am început o luptă cu kilogramele acum 11 luni, pornind de la 101 kilograme, când am descoperit-o pe Mirela Retegan şi grupul  creat de ea", a scris Chetran în urmă cu aproximativ un an pe blogul Fixlafix.

Poliţia Vaslui o anchetează acum pentru mesaj. "Cu privire la mesajul postat de către colega noastră pe o reţea de socializare, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui a dispus verificări, întrucât nu se poate tolera un astfel de limbaj şi de comportament din partea unui poliţist, care îşi desfăşoară activitatea profesională în interesul şi în spijinul comunităţii", a precizat Silvia Manta, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui.