O tânără de 20 de ani din Los Angeles a reuşit să strângă 700.000 de dolari din vânzarea fotografiilor nud, bani care vor merge către pompierii şi voluntarii care se luptă cu masivele incendii din Australia, dar şi către organizaţiile caritabile care au grijă de oamenii şi animalele rănite de flăcări.

Kaylen Ward, cunoscută şi ca "Filantropul dezbrăcat", a anunţat la finalul săptămânii trecute pe Twitter că pentru orice donaţie de 10 dolari va trimite o fotografie nud în care apare ea.

Postarea a avut alăturată o listă cu organizaţiile pentru care doritorii pot face donaţii şi a precizat că ei vor primi pozele numai dacă îi vor trimite o dovadă cu banii trimişi asociaţiilor. 

"Tot vedeam tweet-uri despre incendiile din Australia şi eram îngrijorată că subiectul nu apare mai mult în presă şi că puţină lumea donează", a mai spus tânăra, care a precizat că anul trecut a fost şi ea afectată de incendiile din California, fiind nevoită să fugă din calea flăcărilor. Am putut să văd cu ochii mei cum sunt afectaţi oamenii de incendii", şi-a explicat aceasta demersul, potrivit Digi24.ro. 

"Mă aşteptam să strâng vreo mie de dolari", a spus ea, potrivit Buzzfeed.com. Însă, în numai trei zile a reuşit să strângă donaţii de peste 700.000 de dolari.

Site-ul de ştiri american mai scrie că, pentru că nu făcea faţă asaltului de mesaje, ea a angajat patru persoane care să verifice zecile de mii de mesaje, să aibă grijă că donaţiile au fost făcute şi apoi să le trimită donatorilor fotografia nud cu ea.

Ea a mai spus că nu este pentru prima dată când vinde fotografii nud cu ea. 

Duminică, Kaylen Ward a rămas fără contul de Instagram, după ce ar fi postat o captură de ecran de pe Twitter, în care apărea aproape dezbrăcată, dar spune că va continua campania privind donaţiile pentru Australia.

În aceeaşi zi aceasta a precizat pe Twitter că pe lângă faptul că Instragram-ul ei a fost blocat, rudele i-au spus că i-a dezamăgit şi băiatul de care este îndrăgostită nu mai vorbeşte cu ea. Totuşi, fata continuă cu demersul ei. 

Autorităţile australiene au anunţat duminică decesul a 24 de persoane, în urma incendiilor de vegetaţie de o amploare şi o violenţă fără precedent care au devastat regiuni întregi din Australia. Flăcările au provocat "pagube considerabile", peste 5 milioane de hectare de teren fiind distruse de flăcări.