Un tânăr din Bucureşti a fost pus la plată de fosta sa iubită pentru că a părăsit-o chiar în noaptea logodnei, fugind cu o altă femeie. Bărbatul trebuie să-i plătească suma de 34.000 de lei, decizia fiind luată, luna trecută, de Judecătoria Răcari, din Dâmboviţa.

Fuga de la răsărit

Potrivit ziare.com, logodnica părăsită le-a povestit magistraţilor cum a decurs noaptea sa de coşmar. Petrecerea de logodnă a avut loc în 18 august 2017, prilej cu care femeia a cheltuit circa 40.000 de lei şi a invitat 200 de persoane.

Pe lângă asta ea a mai plătit sume de bani în avans pentru lăutarii de la petrecere şi consumabile, iar rochia a costat în jur de 2.000 de euro.

Spre dimineaţă, viitorul mire ar fi devenit distant şi agitat, iar la un moment dat a plecat şi nu s-a mai întors. Părinţii au anunţat-o ulterior că viitorul soţ a fugit cu o altă femeie.

Pe lângă banii irosiţi, fata s-a ales şi cu reputaţia pătată. "A fost o experienţă umilitoare, iar în comunitatea mică în care locuiesc, umilinţa s-a accentuat când unii dintre invitaţi au venit să ceară înapoi darul financiar oferit, deşi toţi banii au rămas la logodnic şi la mama acestuia", a declarat reclamanta.

Pentru a depăşi momentul, femeia a mers la psiholog unde a primit tratament cu calmante.

Logodnicul, bun de plată

În faţa judecătorilor, bărbatul a povestit o altă variantă. El a susţinut că decizia de a rupe logodna a fost una de comun acord, cu o săptămână înainte de petrecere, însă nu mai puteau anula evenimentul dat findcă totul era pregătit.

El a mărturisit totuşi că începuse o relație cu o altă femeie chiar cu două săptămâni înainte de logodnă.

După ce a fost părăsită la logodnă, tânăra a plâns nopţi întregi şi n-a mai vrut să iasă din casă de ruşine, ar fi spus martorii în instanţă.

Judecătoria Răcari a decis că bărbatul este vinovat de desfacerea logodnei.

"Prin mărturisirea neechivocă a pârâtului că avea o relaţie extraconjugală chiar cu două săptămâni înainte de oficializarea logodnei, iar imediat după petrecere, a părăsit domiciliul conjugal pentru a-şi continua relaţia extraamoroasă, instanţa constată că încetarea logodnei este imputabilă în mod exclusiv pârâtului, care şi-a încălcat obligaţiile de fidelitate şi de suport, pe care şi le asumase faţă de reclamantă", explica magistratii, potrivit sursei citate.

Instanţa a stabilit că bărbatul este obligat să-i plătească fostei iubite suma de 33.000 de lei ca despăgubri materiale şi încă 1.000 de lei pentru daunele morale. Decizia este una inedită în România. Ea poate fi contestată prin apel.