Polițistul Marian Godină, devenit cunoscut în toată țara în urma scrierilor sale, ajunge din nou „viral” pe Facebook.

Într-o postare care a devenit rapid populară pe rețeaua de socializare, fiind distribuită de mii de oameni, agentul explică, într-un dialog imaginar între polițiști și infractori, cum îi va afecta pe „mascați” modificarea codurilor penale, propusă de Guvernul PSD - ALDE și discutată în aceste zile de Comisia condusă de Florin Iordache.

Godină, care s-a transferat recent de la Serviciul Rutier Brașov la Serviciul de Acțiuni Speciale, a explicat cu un exemplu concret, dar edificator:

 -Alo, bună ziua, de la poliţie vă sunăm, deranjăm?
-Nu, spuneţi vă rog!
-Ştiţi...sunteţi cercetat pentru trafic de droguri...
-Da, ştiu, am fost anunţat încă de când m-a reclamat b.... ăla. Abia aştept să audiaţi toţi martorii, vreau să asist şi eu la audieri, să-i văd şi eu care sunt ăia, să le trimit nişte bezele în timp ce declară...da-le-aş...
-Noi v-am sunat să vă spunem că am dori să facem o percheziţie domiciliară. Bănuim că vă aşteptaţi la asta. Mâine sunteţi acasă?
- Păi după ce am fost anunţat că se face o investigaţie, normal că mă aşteptam să vină mascaţii, că doar nu-l aşteptam pe Moş Gerilă cu renii. Totuşi, mâine am ceva treabă, nu puteţi să ajungeţi poimâine?
-Bine, atunci venim poimâine.
-De fapt veniţi răspoimâine, că mai am câteva lucruşoare de aruncat şi n-am timp mâine.
-Bine. Rămâne pe răspoimâine?
-Da, dar nu veniţi şi voi chiar la 6. Sunt puţin obo şi plicti. Haideţi pe la un 10.
-Ok. O zi bună!
-Auziţi? Vedeţi că las uşile deschise, să nu mai dea băieţii ăia negri cu berbecul, că acum un an, când erau legile ălea tâmpite de veneaţi prin surprindere, mi-au dat de mi-au scos uşa cu tot cu toc.