Gala Premiilor Oscar are loc la celebrul Dolby Theatre din Hollywood, fiind transmisă, în noaptea de duminică spre luni, începând cu ora 1.30, în direct şi de Digi24 şi Digifilm.

După decernarea premiilor, vedetele vor fi invitate la un banchet pentru care s-au pregătit specialităţi alese. Meniul va cuprinde 50 de preparate sofisticate.

Conform celebrului chef Wolfgang Puck, citat de Reuters, starurile vor avea la dospoziţie delicateţe pregătire din 40 de kilograme de carne de vită Wagyu şi nu mai puţin de 13,6 kilograme de aur comestibil va fi folosit pentru preparate precum desert din ciocolată în formă de statuetă Oscar suflată cu aur şi foie gras cu foiţă de aur, scrie okmagazine.ro.

Pentru al 24-lea an consecutiv, chef-ul austriac Wolfgang Puck se ocupă de meniul pentru acest banchet la care sunt aşteptaţi peste 1500 de invitaţi. 

Anul acesta, pe primul loc în topul nominalizărilor la premiile Oscar se află filmul regizat de Guillermo del Toro, "The Shape of Water", care intră în cursa pentru prestigiosul trofeu la nu mai puţin de 13 categorii.

Este urmat de "Dunkirk", dramă despre Al Doilea Război Mondial regizată de Christopher Nolan, cu opt nominalizări, şi de "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", al lui Martin McDonagh, cu şapte nominalizări.