Prinţul Harry şi americanca Meghan Markle, care se vor căsători pe 19 mai, vor invita 2.640 de oameni de rând la ceremonia care va avea loc la Castelul Windsor. Invitaţia se rezumă însă la o scurtă oprire, pentru o bucată din tortul regal, scrie The Guardian.

Invitaţii din popor vor fi din fiecare colţ al Regatului Unit şi vor putea să vadă sosirea mirelui şi a miresei la castel, la fel ca şi invitaţii VIP.

Viitorii miri spun că îşi doresc ca cetăţenii să se simtă implicaţi în sărbătoarea lor, chiar dacă nu vor avea acces la ceremonia religioasă din Biserica St. George sau la recepţia de la castel. 

Casa Regală a Marii Britanii a mai anunţat că invitaţiile pentru oamenii de rând vor fi nominale, astfel că nu vor putea fi vândute. 

Pe lângă aceşti invitaţi din popor, la nunta regală vor mai participa 200 de reprezentanţi ai unor organizaţii de caritate susţinute de Harry şi viitoarea lui soţie, 610 membri din comunitatea Bisericii St. George, 530 de membri ai gospodăriei regale şi 100 de elevi de la două şcoli apropiate castelului.

Desigur, vor mai invitaţi o sumedenie de reprezentanţi ai altor case regale. Lista acestora nu a fost încă prezentată public.