La 97 de ani, Prinţul Philip, consortul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a decis să renunţe voluntar la permisul de conducere după ce în luna ianuarie a provocat un accident în apropiarea unuia dintre domeniile regale, Sandringham, în urma căruia două femei au ajuns a spital.

Palatul Buckingham a anunţat că prinţul a predat sâmbătă permisul: "După ce a analizat cu atenţie situaţia, ducele de Edinburgh a decis să renunţe la permisul de conducere".

Pe 17 ianuarie, aflat la volanul unui Land Rover Freelander, consortul reginei Elisabeta a II-a a ieşit de pe un drum secundar fără să se asigure, lovind o altă maşină, Kia, în care se aflau două femei şi un copil.

Prinţul a scăpat nevătămat din accident. Conducătoarea automobilului marca Kia s-a tăiat la genunchi, pasagera Emma Fairweather a suferit o fractură la încheietura unei mâini, iar un bebluş care se afla în spate nu a fost rănit.

La două zile după accident, Philip a fost surprins conducând fără centura de siguranţă, atrăgându-şi o mustrare din partea poliţiştilor şi critici publice.