Mai mulți activiști au protestat, luni, aproape goi în timpul unei ședințe a Parlamentului Britanic, când se purtau dezbateri despre Brexit.

Potrivit libertatea.ro, protestul a fost organizat în Camera Comunelor unde s-au strâns 17 activişti ai grupării Extinction Rebellion.

Aceştia, bărbaţi şi femei, s-au dezbrăcat, rămânând doar în chiloţi şi s-au lipit de peretele transparent care desparte zona politicienilor de cea a cetăţenilor care doresc să asiste la şedinţe.

Pe corp ei aveau scrise mai multe mesaje. Toate se refereau la faptul că politicienii dezbat problema Brexitului de luni întregi, în timp ce alte probleme, cum ar fi schimbările climatice, rămân nerezolvate. 

Dezbaterile au fost întrerupte pe tot parcursul protestului, fiind reluate abia după ce activiştii au fost arestați de poliție pentru atentat la pudoare. 

"M-am săturat de timpul şi de resursele pe care guvernul nostru le-a pierdut, cu acest Brexit. Este timpul ca politicienii să se oprească şi să facă faţă crizei de mediu, aşa cum ar fi trebuit să facă cu ani în urmă. Nu voi înceta să provoc o perturbare până când guvernul nu îşi va îndeplini datoria de a proteja oamenii de dezastru", a declarat Iggy Fox, unul dintre activişti, potrivit sursei citate.