Primul tur al alegerilor prezidențiale a adus și reclamații ciudate, unele chiar haioase. O operatoare dintr-o secție de vot din Cluj Napoca a fost pârâtă la BEJ că are un decolteu prea adânc, în vreme ce membra unei alte secții de votare s-a supărat pentru că ceilalți colegi au decis să… asculte muzică.

Potrivit reprezentanților Biroului Electoral Cluj, citați de Mediafax, în primul caz, o femeie a sunat la BEJ să reclame că o operatoare care aduna date într-o secție de votare din Cluj-Napoca este îmbrăcată indecent, având un decolteu „prea adânc, cu dantelă neagră”.

În cea de-a doua situație, reprezentanta unui partid dintr-o secție de votare din mediul rural a sunat spunând că majoritatea membrilor din secție a vrut să asculte muzică, iar pe ea o deranja acest lucru.

Dacă în ce privește existența decolteului „sesizarea nu s-a confirmat” (fără însă a se oferi detalii despre cum s-a făcut analiza situaţiei), în cel de-al doilea caz „muzica a fost oprită în secția respectivă”, au precizat reprezentanții BEJ Cluj.