Nici iarna nu mai este ce a fost odată! Autorităţile din Moscova au fost obligate să aducă zăpadă artificială cu camioanele pentru organizarea unei demonstraţii de snowboard în cea mai caldă iarnă din ultimii 140 de ani.

Măsura, luată de administraţia locală pentru organizarea în bune condiţii a unui concurs de snowboard a provocat valuri de ironii pe reţelele de socializare.

Potrivit The Guardian folosirea zăpezii artificiale, produse de un patinoar, pentru organizarea unei competiţii sportive a stârnit râsul ruşilor având în vedere că într-o iarnă normală capitala moscovită cheltuie milioane de euro pe deszăpezire.

"Asta-i toată zăpada de la Moscova. E păzită în Piaţa Roşie", a glumit un utilizator de Instagram care a publicat o fotografie cu un dâmb de zăpadă realizată în apropiere de Kremlin.

În condiţiile în care în Moscova ninsorile încep încă din luna octombrie anul acesta temperaturile s-au menţinut pozitive inclusiv la sfârşitul lunii decembrie.

Cea mai călduroasă zi de iarnă moscovită s-a înregistrat pe 18 decembrie când termometrele au indicat 5,4 grade Celsius, depăşind recordul stabilit în aceeaşi zi în anul 1886.

Temperaturile neobişnuit de ridicate au făcut să înflorească liliacul şi magnoliile din grădina botanică a Universităţii de Stat şi a afectat hibernarea animalelor de la grădina zoologică din Moscova.

Potrivit preşedintelui Vladimir Putin, Rusia are un ritm de încălzire de 2,5 ori mai rapid decât media raportată la nivel global.

Rusia se numără printre ţările semnatare ale tratatului de la Paris pentru combaterea încălzirii globale.