Consiliul Concurențial a lansat, luni, site-ul „Monitorul prețurilor carburanților”, cu ajutorul căruia orice consumator poate afla care sunt benzinăriile cele mai apropiate cu prețurile cele mai mici. 

„«Monitorul prețurilor carburanţilor auto» urmăreşte, pe de o parte stimularea concurenţei între companiile de distribuţie a carburanţilor auto şi, pe de altă parte, asigurarea posibilităţii consumatorului de a alege carburanţii cu cel mai bun raport calitate-preţ”, a precizat autoritatea, potrivit adevărul.ro.

Portalul include toate benzinăriile de pe teritoriul țării, iar utilizatorul poate selecta carburantul pe care dorește să îl compare, și anume benzina standard și premium, motorina standard și premium, respectiv GPL.

De asemenea, site-ul permite și localizarea stațiilor de carburanți care permit și încărcarea electrică.

Pentru a compara prețurile, se accesează pagina monitorulpreturilor.info și se selectează opțiunea „Carburanți auto”. De acolo, consumatorul va trebui să își introducă locația, iar portalul va arăta apoi toate stațiile de combustibil din preajmă. 

Pe același site, Consiliul Concurențial a mai lansat și „Monitorul prețurilor produselor alimentare” care, deocamdată, este indisponibil.