În timpul unui examen la chimie, mai mulţi copii au fost fotografiaţi în timp ce purtau cutii de carton pe cap, metodă aleasă de profesori împotriva copiatului.

Fotografiile au fost făcute de un angajat al instituţiei din oraşul indian Haveri. 

Imaginile au fost postate pe Facebook şi au fost viralizate rapid, şcoala fiind aspru criticată. Ministrul Educaţiei din India, Suresh Kumar, a descris practica ca fiind "innacceptabilă", scrie Digi24.ro.

"Nimeni nu are dreptul să trateze elevii ca pe animale. Această abatere va fi verificată rapid", a spus Kumar, potrivit sursei citate.

Din 72 de elevi care au susţinut examentul în acea zi, 56 au avut cutii pe cap. 

Elevii au venit cu propriile cutii şi mulţi le-au dat jos după 15 sau 30 de minute. Potrivit conducerii şcolii, măsura a fost opţională pentru elevi, iar părinţii lor au fost anunţaţi în avans. Doar copii celor care au acceptat au fost puşi să poarte cutiile, mai susţine conducerea instituţiei potrivit Digi24.ro. 

Unitatea de învăţământ a oferit autorităţilor o explicaţie scrisă şi scuze.

Şcoala a recurs la această măsură după ce s-a confruntat cu probleme mari din cauza copiatului. Potrivit Digi24.ro, în 2015, unii părinţi au escaladat peretele şcolii pentru a-şi ajuta copii să copieze.