Concursul Eurovision de anul acesta, care s-a desfăşurat în Israel, a fost câştigat de reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, un tânăr în vârstă de 25 de ani, care a interpretat "Arcade", o piesă de dragoste.

Momentul lui Duncan Laurence a fost unul simplu, spre deosebire de cele ale altor artişti care s-au întrecut în show-uri cu dansatori, decoruri, costume extravagante şi efecte speciale, aşa cum se obişnuieşte la Eurovision.

După cum se ştie, România, reprezentată de Ester Peony, cu piesa "On a Sunday", nu a reuşit să treacă de semifinală. Este pentru a doua oară consecutiv când România nu se califică în finala Eurovision.

Duncan Laurence, care a adunat un total de 492 puncte, a adus prima victorie ţării sale după 44 de ani.

Juriile din toate cele 41 de ţări participante la Eurovision 2019 au votat, iar punctajul acordat de ele a contat în proporţie de 50%. Votul publicului a însemnat jumătate din punctajul final.   

Un moment controversat al serii a fost recitalul Madonnei, care i-a costat pe organizatori 1,3 mili9oane de dolari.

Madonna a dus pe scenă dansatori care au purtat pe jachete steagurile Israelului şi Palestinei. În plus, mulţi au spus despre momentul ei că este sub aşteptări şi din punct de vedere vocal.

Cântăreaţa a urcat pe scenă într-un decor ce imită bisericile istorice întâlnite la tot pasul în oraşele israeliene. Acompaniată de un cor şi o trupă de dansatori îmbrăcaţi în pelerine de călugări, Madonna a interpretat hit-ul "Like a Prayer", lansat în urmă cu 30 de ani.