Keith Flint, solistul trupei Prodigy, în vârstă de 49 de ani, a fost găsit mort luni dimineață, în casa sa din Essex. Potrivit presei britanice, artistul s-a sinucis. De altfel, co-fondatorul trupei Prodigy, Liam Hewlett, a precizat că Flint ”și-a luat viața”.

Decesul a fost confirmat de un purtător de cuvânt al poliției locale. ”Am fost alertați pentru a verifica starea unui bărbat de la adresa Brook Hill, North End, luni, în jurul orei 8.10", a spus el.

”Odată ajunși la fața locului, din păcate, un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost declarat mort. Decesul nu este considerat unul suspect", a mai spus purtătorul de cuvânt al poliției. 

Inițial dansator al grupului, Flint a fost vocea pentru cele mai cunoscute single-uri ale trupei, Firestarter și Breathe, care s-au plasat primele în topurile muzicale. Ulterior, a devenit manager în lumea motocicliștilor.

Cu aspectul său punk și privirea intensă, Flint a devenit una dintre cele mai emblematice figuri ale muzicii din Marea Britanie în anii 90. S-a alăturat trupei Prodigy, formată inițial de Liam Howlett în 1990, ca dansator, iar apoi a devenit solistul trupei alături de rapperul Maxim. 

De la debutul lor din 1992, toate cele șapte albume ale grupului au ajuns numărul 1 în topurile britanice, cel mai recent album fiind No Tourists, lansat în noiembrie 2018, care conține, printre altele, piesele: We live forever și Light up the sky.