Veşminte religioase, aripi de îngeri şi cruci uriaşe au fost etalate la gala 2018 a Metropolitan Museum of Art din New York. Vedetele s-au inspirat din vestimentaţia religioasă catolică, scrie site-ul stirileprotv.ro. Asta pentru că organizatorii au dorit o paralelă între catolicism şi haute couture, iar starurile au răspuns pe măsură. 

Redactorul şef al revistei Vougue, Anna Wintour organizează în fiecare an Gala Met, care rivalizează cu ceremonia premiilor Oscar ca eveniment monden al anului în SUA, pentru a finanţat o expoziţie a Costume Institute. Un bilet de intrare la eveniment costă 30.000 de dolari. 

Gazdele Met Gala 2018 au fost, alături de Anna Wintour, Amal Clooney, soţia actorului George Clooney, Donatella Versace şi Rihanna.

Cele mai multe priviri şi comentarii le-a atrasa Rihanna, cu o rochie "papală", asortată cu mantie şi mitră.

Cântăreaţa din Barbados a eclipsat-o şi pecântăreaţa de rap Cardi B, o senzaţie a momentului. La braţ cu designerul Jeremy Scott, care i-a conceput rochia cu trenă lungă pentru casa Moschino, Cardi B, însărcinată, a cobort scările Met într-un turbion de flashuri.

Blake Lively, Solange sau Madonna au optat şi ele pentru inspiraţia religioasă.

Alte vestimentaţii care au tăiat respiraţia au fost cea însoţită de aripi purtată de Katy Perry, sau cea decorată cu multe cruci a cântăreţei Lana Del Rey, spectaculoasa rochie aurie a lui Kim Kardashian, sau cea mult mai sobră purtată de Anna Wintour.